Over Sybille

Coach met een specialisatie in inspireren, levens- en zijnsvragen, stress- en burn-out, mindfulness, en in de sociale context van wat er in het leven moeilijk kan lopen

Begeleiding en coaching 

Sybille Opdebeeck
  • van (jong)volwassenen met (een vermoeden van) een autismespectrumconditie
  • van partners van (jong)volwassenen met (een vermoeden van) een autismespectrumconditie
  • van ouders van kinderen of (jong)volwassenen met (een vermoeden van) een autismespectrumconditie

Wat meer over mezelf

Als moeder van twee volwassen zonen woon ik samen met mijn honden op de grens tussen stad en platteland. Daar lees, schrijf, wandel en fiets ik, kook, bak en teken ik, eet, slaap en mediteer ik. Niet noodzakelijk in die volgorde. 

Te midden van een loopbaan als sociale wetenschapper, maakte ik in 2007 via een mindfulnesstraining kennis met het beoefenen van meditatie. Sindsdien ben ik me via opleidingen en zelfstudie verder blijven verdiepen in mindfulness. In de chaos en de drukte van het dagelijkse leven is het zo waardevol om stil te kunnen staan bij waar het om gaat, daar rust in te vinden, en vanuit die rust te kunnen handelen. Gaandeweg ben ik op die manier in mijn loopbaan en natuurlijk ook in de rest van mijn leven het accent gaan verleggen van het wetenschappelijke ‘kijken naar de ander’ naar het betrokken en open ‘kijken met de ander’.

Ik heb me herschoold tot trainer en coach, met een specialisatie in mindfulness, levens- en zijnsvragen en stress en burn-out. Vanuit een stevige ervarings- en autodidactische deskundigheid heb ik een grote missie om het leven beter te helpen maken voor mensen met een autismespectrumconditie. Een bekommernis om alles wat kwetsbaar is vormt mijn drijfveer om mensen via training en coaching te ondersteunen om hun eigen kwetsbaarheid te zien, te onderzoeken en er bestaansrecht aan te geven. Om er zo de kracht in te ontdekken en er ook bestaansrecht voor te krijgen. 

Ik wil graag met je op pad, als je voelt dat er iets moet veranderen, maar niet goed weet wat, of hoe, of als je voelt dat je kracht is ondergesneeuwd en je die graag terug naar boven wil krijgen. Ik wil graag met je meereizen en getuige zijn van je tocht, en hierbij een beetje je gids zijn, in de mate dat jij dat wil. 

Voor wie mijn biografie graag even op een rijtje heeft: geboren in Brugge 1963, licentiaat sociologie 1985, doctoraat in de sociale wetenschappen 1993, moeder geworden in 1995, en sindsdien verscheidene opleidingen gevolgd: professionele opleiding mindfulness (Edel Maex), certificaat mindfulnesstrainer (IAM), certificaat compassietrainer (IAM), daarnaast opleidingen in Geweldloze en Verbindende Communicatie (Hoger Instituut van het Boeddhisme, Hathor, Human Matters), het begeleiden van veranderingsprocessen (VOCA), inspirerend coachen (Arteveldehogeschool), coachen van levens- en zijnsvragen (Jef Clement), creatief schrijven (UWEL), een twee jaar durende opleiding Persoonlijke Educatie en Creativiteit (IVC Kortrijk), proprioceptief schrijven (Harttaal, Amsterdam), mindfulness jongerentrainer (IAM), vorming over ASS (UZ Leuven, VVA), stress- en burn-outcoach (HDR-academy, lopende).

Schuiven naar boven