Over Sarah

Sarah Clauwaert – orthopedagoge

  • Begeleiding en coaching van (jong)volwassenen met autisme 
  • Begeleiding en coaching van (jong)volwassenen met een vermoeden van autisme 
  • Begeleiding van ouders van (jong)volwassenen met autisme 
  • Begeleiding van partners en koppels waarin sprake is van autisme 
  • Groepsaanbod voor mensen met autisme en ouders 
  • Vormingen rond autisme 
  • Uitstippelen van autismevriendelijke reizen en daguitstappen voor volwassenen of gezinnen

– Ondernemingsnummer: 0737.374.105
– Visumnummer: 295533
– VVO-nummer: VVO1911012

Wat meer over mezelf

Autisme vormt de rode draad doorheen mijn professionele achtergrond en ervaring. Ik werkte als leefgroep-begeleider, PAB-assistent, beschermd-wonen-begeleider en onderzoeker aan KU Leuven, telkens met de focus op ASS. Het begrijpen van ASS “van binnenuit” – met andere woorden het bevragen en onderzoeken van de ervaringen van personen met ASS – is steeds mijn voornaamste uitgangspunt en interesse geweest. 

Doorheen mijn masteropleiding aan KU Leuven kon ik mijn praktijkervaring als begeleider aanvullen met een stevige theoretische basis. Tijdens mijn masterproef werkte ik aan de theoretische onderbouwing van een ASS-specifieke interventie: Contactgericht Spelen en Leren. Ik kreeg de kans om een cursus te volgen over deze interventie, en ontwikkelde hier een basishouding van onvoorwaardelijke acceptatie die ik nog dagelijks inzet in mijn werk. Andere kaders die me inspireren en vormden zijn het oplossings- en krachtgericht werken, en de cliëntgerichte therapie. 

Als onderzoeker aan KU Leuven specialiseerde ik me in transitiezorg voor jongvolwassenen met ASS. Ik verdiepte me in de levensfase van de jongvolwassenheid, en bracht in kaart wat de noden en uitdagingen zijn van jongeren met ASS die de overgang maken naar het leven als volwassene. Na een paar jaar in de academische wereld maakte ik opnieuw de overstap naar “de praktijk” met een job als thuisbegeleider bij het mobiele ASS-team van vzw Hejmen. Intussen combineer ik een functie als educatief medewerker bij “Autisme Centraal” met mijn werk bij AMOZ.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met yoga, Engelstalige literatuur en fotografie. Ik heb ook een enorme passie voor reizen, die ik in mijn job als begeleider vaak heb kunnen inzetten. Hierdoor heb ik ervaring met het uitstippelen van autisme-vriendelijke reizen en daguitstappen. 

Graag ga ik samen met jou (en je partner, ouder of andere professionals) op ontdekking om uit te zoeken wat jouw eigenheid is, en hoe je tot een balans kan komen tussen je noden, uitdagingen of struikelblokken en je krachten, vaardigheden of interesses. 

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!


Schuiven naar boven